Advocaat of jurist?
Goed advies hoeft niet duur te zijn!

BLOG


Terug naar overzicht

03-06-2019

Het beleid bij BOL.com brengt uw juridische belangen in gevaar

BOL.com is een van de grotere webshops in ons land. Voorheen stonden ze bekend om hun grote service. Als bijvoorbeeld een product in de post verdwenen is doen ze niet moeilijk met het snel nasturen. Maar aan dat nasturen zit een juridisch component.

BOL.com annuleert daar mee de eerste bestelling. Het product dat nagestuurd wordt moet gezien worden als een nieuwe bestelling. Als bijvoorbeeld uw eerdere bestelling goedkoper was, zit u met de gebakken peren.

Stel het product komt defect aan. Dan is conform het beleid van BOL.com ook dat weer een nieuwe bestelling. Hetzelfde is het beleid als het product tijdens de garantie defect gaat.

Het effect daarvan wordt door de rechter uitgelegd als een handeling van de koper als een handeling waarbij de verkoper geen gelegenheid wordt gegeven de overeenkomst na te komen. Zeker gezien de snelheid waarmee het gebeurd, aldus de rechtbank in Alkmaar. Helemaal omdat BOL.com bij het bellen kan kiezen welke ‘externe’ verkoper zij selecteert.

BOL.com was niet bereid om te spreken over deze gang van zaken. Sterker nog sindsdien is het voor 80% fout gegaan met de bestellingen. Dus geen echte manier van doen om een relatie te herstellen. Het belang van cliënt was helaas te klein om in hoger beroep te gaan. Maar het is een les op te letten voor juridische zaken zoals garantie, de juridische mogelijkheid om te verlangen dat de verkoper de overeenkomst nakomt, etc.

Heeft u ook een juridisch geschil, het hoeft niet per definitie bij BOL.com, bel dan 06 2030 6980! Juridisch Advies Rotterdam is u graag van dienst.

#consumentenrecht #Bol.com #jurist #advocaat #010 #Rotterdam #juridisch #advies #rechtsbijstandTerug naar overzicht