Advocaat of jurist?
Goed advies hoeft niet duur te zijn!

BLOG


Terug naar overzicht

10-12-2020

#Bestuursrecht U mag de gemeente vragen om uw huis PAARS te schilderen en dat kan u zo maar eens €1456,- opleveren.

Soms heb je een vak waarbij de docent er voor zorgt dat het niet je interesse krijgt. Zo zit het bij onze jurist bij bestuursrecht. De docente was verreweg van aardig. Verder is bestuursrecht heel erg technisch. Puntjes op de i, en nog een mooi puntje ook.

In dit land mag je als inwoner van een gemeente ALLES vragen. Dat wilt niet zeggen dat je er recht op hebt. Je mag het vragen. Het is de taak van de gemeente om op te letten of je op hetgeen waar je om vraagt ook daadwerkelijk recht op hebt.

Stel u dient vandaag een aanvraag in om de gemeente uw huis paars te laten schilderen, dat mag u vragen. Juridisch Advies Rotterdam acht de kans zeer klein dat er enige grond bestaat waaruit blijkt dat u het recht heeft om van de gemeente te verlangen dat zij uw huis paars schilderen. Wat geen illusie is dat u als indiener van die aanvraag moet gaan tellen. Wij hebben diverse whiteboarden op ons kantoor hangen. Die dingen zie je de hele dag. Daarop schrijven wij wanneer, wie TE LAAT IS. Daar moet u boven op zitten: WANNEER EN WIE TE LAAT IS. Als de gemeente te laat is moet u haar in gebreke stellen. Dat houdt in dat u een brief schrijft waarin u verteld dat zij te laat is en wanneer u verwacht dat zij als nog een besluit neemt. Let op, u moet haar twee WEKEN geven vanaf het moment dat ze te laat is. Treedt zij in verzuim dan is dat het moment om helemaal stil te worden. Na 42 dagen heeft u €1456,-!

Het nieuwste juridische truukje van de overheid is het intrekken van haar genomen besluiten. Een cliënt van ons had een aanvraag ingediend. De gemeente Rotterdam was zoals gewoonlijk te laat. Een ingebrekestelling. Helaas tijdens die periode van ingebrekestelling kwam zij in ene met een onjuist besluit aanzetten. De gemeente trekt tijdens de bezwaarprocedure haar besluit weer in. Dit betekend dat haar onjuiste besluit nooit heeft bestaan. Er is geen beslissing genomen op de aanvraag. Zij was al in gebreke gesteld. Doordat de gemeente Rotterdam zo vlot was heeft onze cliënt €1456,- toe mogen voegen aan diens bankrekening.

Als die docente dit spelletje nou anders had uitgelegd tijdens de lessen, had onze jurist waarschijnlijk zich inhoudelijk op de bestuursrechtelijke materie meer verdiept omdat het een verschrikkelijk leuk vak is. Dit spelletje heeft in 2018 €172.000,- opgeleverd. Hoezo is bestuursrecht geen leuk vak, je mag u gemeente ALLES vragen.

LET OP JURIDISCH ADVIES ROTTERDAM HEEFT GEEN VERSTAND VAN VREEMDELINGENRECHT ETC!!!! HAAR KRACHT LIGT IN HET OPLETTEN OP DE TERMIJNEN!!

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2017:5832

De foto is van het Historic Whimsical Purple House in Evansville en staat te koop.

 Historic Whimsical Purple House in Evansville.jpg


Terug naar overzicht